Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/props.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/props.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/props.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Teaterforestillinger i hele landet- Se Vores Udvalg Her!
Teaterspot

Dagens Fokus: Kamilla Kaur Bernth

Klik her for at se alle teaterforestillinger!

I denne uge har vi været så heldige at interviewe Kamilla Kaur Bernth. Hun bor til dagligt i Århus, hvor hun er dramaturgistuderende på Aarhus Universitet. Dette indlæg skal være med til at give den almene dansker indblik i hvad dramaturgistuderende kan, og hvilke input de har til teaterbranchen. Forneden kan du læse Kamilla´s input.

Hvad er teater for dig?

Teater er først og fremmest underholdning. Derudover skal det kunne udfordre publikum.

Hvad kan teaterbranchen gøre anderledes i dag?

De etablerede institutioner kunne godt være mere fleksible i deres repetoir. Med andre ord kunne de gribe nuet eller formidle aktuelle emner. Jeg tænker, at det er det, som det moderne publikum søger. Jeg ville også ønske, at teatrene kunne godt samarbejde mere med den internationale teaterscene. Man kunne for eksempel udveksle scenografer, instruktører eller andre nøglepersoner.

Hvilken betydning vil teatrene have for samfundet i fremtiden?

Man kan håbe teateret genvinder sin plads i samfundet. Spørgsmålet er, om teatret enten skal være en opdragende institution eller om det skal være nyskabende. Jeg håber, at teatrene kommer til at fylde mere i samfundet.

Hvilken rolle har scenekunst i forhold til ytringsfriheden?

Scenekunsten er mere direkte. Der er ikke så meget censur. Teatrene griber ofte fat i emner, som ellers ikke bliver talt om. Det kan også en dokumentar selvfølgelig også, hvor der er fokus på en konkret sag. Her er scenekunsten mere fysisk.

Hvordan kan teaterforestillinger give noget specielt til publikum?

I modsætning til andre medier eller former for underholdning, er teater en fysisk tilstedeværelse og en form for samvær. Det mangler lidt i dag med udbredelsen af streamingtjenester. Teatret er en oplevelse, som er meget her og nu. Du ikke kan flygte fra den, og du bliver derfor tvunget til at konfrontere budskabet.

Hvad tænker du om teaterscenen i Smilets By?

Århus er en rigtig god by at gå i teatret. Der er rigtig stor mangfoldighed, fordi scenerne er meget forskellige.

Teater er for alle!

Vi vil gerne takke Kamilla Kaur Bernth for at give os hendes input. Hos Props er det vigtigt at understrege vigtigheden af scenekunst i dansk kultur. Hver dag arbejder vi målrettet på at synliggøre teatre, skuespillere og ikke mindst dramaturgistuderende til den almene dansker.